Ritim Atölyesi

Bu ders, Türk müziğinin ritmik yapısını ve usullerini anlamaya yönelik temel ve ileri seviye bilgileri kapsar. Geleneksel usuller (düzen, sofyan, semai, aksak vb.) detaylı olarak incelenirken, ritimlerin icrası ve uygulanışı üzerinde durulur. Öğrenciler, vurmalı çalgılar eşliğinde ritim duygusunu geliştirmeyi, usulleri doğru bir şekilde çalmayı ve müzikal ifadeye katkı sağlamayı öğrenir. Dersin sonunda, Türk müziğinin karakteristik ritimlerini tanıyıp uygulayabilme becerisi kazanılır.
2 Kayıtlı
6 week

Kursa Genel Bakış

RİTİM DERSLERİ 6 HAFTALIK DERS PLANI

-Vurmalı Çalgılar Teorisi

 

-Türk Müziği Usûlleri

 

-Enstrüman Teknikleri (Bendir)

 

-Usûllerin Eserleri

 

Bu sınıf kapsamında; Nim Sofyan, Semâî, Sofyan, Türk Aksağı, Yürük Semâî, Devr-i Hindi, Müsemmen, Düyek, Aksak, Evfer ve Aksak Semâî usûlleri öğrenilmektedir.

 

Teorik çalışmalarla birlikte Bendire hazırlık egzersizleri ve Bendir Vuruş Teknikleri dersi yapılmaktadır.

 

Haftalık ödevler verilmekte ve istenilen çalışmalar belirlenen tarihlerde teslim edilmelidir.

 

Öğrenilen tüm usûllerde eserler icra edilerek “Temel Eğitim Sınıfı tamamlanmaktadır

Eğitmen

Kullanıcı Avatarı

Muhammet Ali GENÇ

0.0
0 Yorumlar
2 Öğrenciler
1 Kursu

1993 yılında Sakarya’da doğdu. 2017 yılında T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Ritim Saz olarak görev alan Mehmet Salih SIRMAÇEKİÇ ‘ten bendir dersleri aldı. Yurt içinde çeşitli şehirlerde, birçok sanatçı ve gruplarla çalıştı ve faaliyetlerde bulundu. Birlik Vakfı şef Kemalcan ERGÜN ile Tasavvuf ve Türk Müziği Korosu’nda ritim saz olarak görev aldı.
Profesyonel olarak yaklaşık 5 yıldır müzikle uğraşan Muhammet Ali Genç , halen Şef Öğr. Gör. Hamdi İTİL yönetimindeki SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun ritim saz üyesidir. Ayrıca Öğr. Gör. Uğur Özcan refakatinde Kocaeli Ferahnak Sanat Derneği bünyesinde kurulmuş olan ‘Ferahnak Klasik Türk Müziği Topluluğu’ nun ritim saz üyeliğine devam etmektedir. Aynı zamanda çeşitli akademik ve sanatsal çalışmalarda bulunup konserler verdi.